Ньюз-лист за Липень 2023

Шановні друзі «Після Служби»!

До Вашої уваги, ньюз-лист від серпня 2023.

Традиційно, в щомісячній розсилці розповідаємо про найцікавіші зустрічі та результати роботи Фонду “Після Служби”, про можливості та досягнення у розвитку ветеранських можливостей.



Зустріч ветеранського клубу "Щасливі години" – спільнота ветеранів об'єдналася навколо нових проєктів та задля підтримки

Ці зустрічі щомісяця допомагають бійцям переживати складні моменти та знайти спільні теми для обговорення, а також брати участь у створенні нових ідей та майбутніх проєктів.

На зустрічі 26 липня 2023 року обговорювали нові ідеї та проєкти: ветеран Максим Гуртовий представив свій проєкт – Навчальний рекрутинговий центр допризовної підготовки ім. Ю.Горліс-Горського. А за ініціативою дружини одного з військових, передали військовим унікальні футболки, створені з любов'ю дітьми для захисників та захисниць України. Цей жест зі сторони громади є ще одним доказом міцного тилу та підтримки, яку отримують військові та ветерани від цивільних громадян.

Докладніше про зустріч



Захист прав ветерана: Робота Фонду "Після Служби" та юристів на користь захисників

Один із наших успішних кейсів — історія Владислава І., старшого солдата, який мужньо захищав нашу країну. Під час бойових дій у районі Водяного, Донецької області, Владислав отримав серйозні травми, що призвели до ампутації та численних переломів.

Він стикнувся із проблемою невиплати винагороди, на яку мав законне право. Фонд "Після Служби" взявся допомогти Владиславу та його сім'ї в цій складній ситуації.

Завдяки нашим зусиллям Владислав отримав недоотримані раніше виплати у розмірі 300 000 гривень.

Детальніше про цей кейс у нас на сайті



Ми тримаємо руку на пульсі та підтримуємо зв’язок із ветеранами, що звертались до нас за допомогою.

Нещодавно кейс-менеджери Фонду завітали у реабілітаційний центр до наших хлопців, Героїв, що відновлюються після поранень та реабілітуються. Говорили про протезування, фантомні болі та спорт після протезування.

Детальніше в матеріалі



«Ловіть кожен день і знаходьте мотивацію всередині», – відомий кіборг, радник Фонду про життя після поранення

Олександр Терещенко, ветеран російсько-української війни, засновник Благодійного фонду Олександра Терещенка та радник з мотивації з реабілітації Фонду "Після Служби", відвідав нас, щоб поділитись своїм власним досвідом та мотивацією з ветеранами. Його цінний досвід та підхід дають натхнення тим, хто повертається до цивільного життя та знаходиться на шляху до реабілітації.

Детальніше | Дивитись інтерв’ю



Інтерв'ю з радником Фонду з питань освіти Федором Шандором. Говорили про угорців та ЗСУ

Федір Шандор – радник Фонду "Після Служби" з питань освіти та перекваліфікації, доктор філософських наук, професор Ужгородського національного університету. Перебуваючи на передовій, продовжував проводити онлайн лекції для своїх студентів, за що прославився як «Професор з окопу».

Проте в інтерв'ю з Укрінформ підняли тему не освіти, а здебільшого українсько-угорських відносин. І чому вони не такі однозначні, як описують в новинах.

  • Скільки угорців у ЗСУ?
  • Чи багато донатів отримує українська армія від угорців?
  • Як необхідні армії батареї та зарядні станції стали початком українсько-угорського волонтерського руху?
  • Як мадярський Мавік врятував цілий взвод?
  • І врешті, чи стане сержант ЗСУ Федір Шандор послом України?

Читайте у матеріалі від УКРІНФОРМ



Успішно завершився курс освітніх семінарів, організовані Фондом "Після Служби", спрямовані на навчання основах психологічної підтримки.

Головною метою проєкту було допомогти учасникам здобути необхідні навички та інструменти для надання ефективної психологічної підтримки в умовах стресу та кризових ситуацій.

Завдяки цим семінарам, військові та учасники Фонду "Після Служби" отримали важливі інструменти для збереження емоційної стабільності та позитивного настрою під час важких моментів. Такі навички є надзвичайно важливими для тих, хто стикається зі стресом у повсякденному житті та потребує підтримки.

Детальніше



Представники фонду «Після Служби» завітали на конференцію ГО «Принцип»

Представники фонду "Після Служби" взяли участь в конференції ГО «Принцип», щоб обговорити нагальні питання, пов'язані з потребами та баченням майбутнього для поранених військовослужбовців. Особливу увагу приділено проходженню військово-лікарської комісії (ВЛК) та Медико-соціальної експертної комісії (МСЕК).

Важливим аспектом на заході було також представлення проєкт підтримки військовослужбовців, які отримали поранення та знаходяться у ситуації, коли не знають, що робити далі або як проходитиме ВЛК. Шляхом використання веб-сайту turbota.mil.gov.ua, кожен військовий може знайти необхідні відповіді та ознайомитись з важливою інформацією. Також доступна гаряча лінія 0 800 500 442, де військовослужбовці можуть звернутись за допомогою та отримати відповіді на свої питання.

Детальніше



Кейсменеджери Фонду поспілкувались з директоркою Центру психічного здоров'я та реабілітації ветеранів "Лісова поляна" МОЗ України

Кейсменеджери ветеранського фонду «Після Служби» Анна Глушкова та Олександр Віцан поспілкувались з Ксенією Возніциною – директоркою державного закладу Центр психічного здоров'я та реабілітації ветеранів "Лісова поляна" МОЗ України. Ознайомились з центром та принципами роботи.

Обговорили найчастіші запитання, а саме:

  • Перші ознаки ПТСР, як саме кейсменеджер може це виявити та перенаправити до спеціаліста.
  • Наслідки нелікування контузії та що це за діагноз.
  • Арт терапія для ветеранів.

Детальніше | Інтерв’ю з Ксенією Возніциною



Cпівпрацюємо з реабілітаційним центром "NextStep Ukraine"

Фонд "Після Служби" з перших днів заснування успішно співпрацює з реабілітаційним центром "NextStep Ukraine"

Днями кейсменеджери з Благодійного Фонду "Після Служби" завітали із дружнім візитом до реабілітаційного центру "NextStep Ukraine" у місті Ірпінь, щоб поспілкуватись наживо та обмінятись ідеями та планами в рамках співпраці.

Детальніше



Співпраця з Києво-Святошинським центром соціально-психологічної реабілітації населення

Фонд "Після Служби" тісно співпрацює з Києво-Святошинським центром соціально-психологічної реабілітації населення (ЦСПР), який є одним із п'яти унікальних центрів, створених у рамках спільних угод між Організацією Об'єднаних Націй та Урядом України. Центр знаходиться у місті Боярка, Київської області.

ЦСПР надає психологічну допомогу ветеранам, діючим військовим, родинам ветеранів, внутрішньо переміщеним особам та іншим людям, які потрапили в кризові ситуації, здебільшого пов'язані з війною, але і не тільки.

Для отримання допомоги ветеранам та членам їх сімей достатньо звернутися до Києво-Святошинського центру соціально-психологічної реабілітації. Номери телефонів та контактні дані фахівців центру розміщені на офіційному сайті, а також у соціальних мережах. Контакти Центру

Детальніше | Інтерв’ю з директоркою Центру Лахтадир Ангеліною


Фонд "Після Служби" очима захисників з 114 бригади ТРО




МОЖЛИВОСТІ


Грант на безкоштовне навчання у Kyiv School of Economics для захисників і захисниць

Kyiv School of Economics пропонує гранти від KSE Foundation на безкоштовне навчання для захисників і захисниць.

Військові заслуговують на впевнене майбутнє! KSE прагне зробити так, щоб адаптація до цивільного життя відбулася якомога комфортніше і пропонує вам гранти на навчання, які покриють його вартість.

Бізнес-економіка, кібербезпека, психологія, право та ряд інших бакалаврських програм — обирайте майбутню професію для свого мирного життя. А якщо вже маєте диплом бакалавра — вам стане в нагоді магістерка з економіки, публічного врядування, урбаністики і соціальної психології.

Більше інформації про 700 грантів від KSE Foundation читайте тут



Дослідження від групи менторів та комунікації “Діалог” та Фонду “Після Служби”: Працевлаштування ветеранів. Очікування та реальність

За результатами опитування, половина (50%) діючих військових після завершення служби планують розпочати новий вид діяльності, 39% - повернуться до попереднього виду діяльності та 11% залишаться на військовій службі.

Про очікування від компанії-працедавця, керівника та колективу - читайте в матеріалі



Експерт у сфері ветеранських політик Костянтин Татаркін розповідає про реінтеграцію тих, хто повертається з війни

  • Повернення з війни: як проходить цей шлях?
  • Реінтеграція та реадаптація: в чому різниця?
  • Готовність бізнесу зустрічати своїх працівників з фронту та очікування Захисників і Захисниць щодо працевлаштування після демобілізації? Чи всі хочуть повертатися на попередні місця роботи?

Костянтин Татаркін від ГО "Простір Можливостей" під час регіонального ветеранського форуму у Черкасах, спробував не тільки озвучити проблеми, а й знайти шляхи їх вирішення. Послухайте його презентацію



Розкриття Терапевтичного Мистецтва Гончарства - Майстер-клас від Фонду "Після Служби" у співпраці з майстернею Dovgan-Art

Наш друг та партнер - Володимир Довган, ветеран АТО, який відважно брав участь у бойових діях у 2015-2016 роках. Адаптація до цивільного життя була для нього викликом, але завдяки невтомній підтримці дружини та його захопленню гончарством, він знайшов внутрішню гармонію. Сьогодні він розвиває свою студію "Dovganartceramic", де проводить майстер-класи з гончарства для цивільних та військових.

Детальніше історію Володимира читайте в матеріалі

Долучитись до Telegram-каналу Арт терапії від “Після Служби”

Благодійний Фонд "Після Служби" висловлює подяку всім, хто підтримує його діяльність та долучається до реалізації мети. Тільки завдяки спільним зусиллям ми можемо змінювати життя на краще і допомагати їм реалізовуватись.



Розкажіть знайомим ветеранам про нашу роботу.
Для отримання інформації посилайтесь на наш веб-сайт.

Станьте нашим донором

Поділіться своїм досвідом або часом у якості волонтера. Потреба реальна, адже війна триває! 1500000 українських ветеранів буде після перемоги в останній фазі російської військової агресії. Зв'язатись з нами, щоб надати допомогу

Наша організація називається «Після Служби». Проте, є багато з наших друзів, наша сім'я, наші брати та сестри по зброї, які не «Після Служби», вони перебувають на службі… захищаючи Україну. Давайте разом допомагати тим, хто захищає всіх нас і забезпечити нашу можливість жити як вільний народ.

Разом до перемоги!

Слава Україні!

15 серпня 2023
Донейт