Ньюз-лист за Березень 2023

Шановні друзі «Після Служби»!

До Вашої уваги, ньюз-лист від Квітня 2023.

Традиційно, в щомісячній розсилці розповідаємо про найцікавіші зустрічі та результати роботи Фонду “Після Служби”, про можливості та досягнення у розвитку ветеранських можливостей.


Історія снайперки, що пройшла перекваліфікацію завдяки "Після Служби"

До нас звернулась Юлія, колишня снайперка батальйону «Торнадо». Вона добровільно вступила до лав української армії у 2015 і служила до 2018 року. Після повернення до цивільного життя Юлії було важко влаштуватися на гідну роботу, саме тому вона була змушена їздити на сезонні роботи до Польщі.

“Після Служби” знайшли курси перекваліфікації для Юлії, яке дозволить ветеранці працювати із задоволеннням та забезпечувати своє життя. Як ми вирішили цю проблему, читайте у статті.


Історія Мар’яни, чоловік якої залишився без обох ніг

Ця молода і тендітна дівчина шукала кошти на протезування чоловіка за кордоном. Вона була спантеличена, самостійно не могла знайти кращих варіантів протезування для чоловіка, тому шукала альтернативні точки зору та звернулась по допомогу до "Після Служби".

Ми звернулися до нашого партнера, який порекомендував лікаря-протезиста у Києві, що зміг особисто приїхати до нашого героя в лікарню, поспілкуватися з ним та його дружиною. Відповідаючи на питання за питанням, які наганяли страх, лікар розвінчав міфи щодо протезування у конкретному випадку.

Наступного ж дня була зроблена коригувальна операція і зараз військовий проходить період загоєння для подальшого протезування. Читати історію повністю


Відновлення документів для пораненого бійця для отримання статусу та матеріального забезпечення

Проблема оформлення документів серед військових та ветеранів широковідома та розповсюджена, проте в даному випадку ситуація виявилась ще складнішою…

До нас звернулась дружина пораненого бійця з проханням допомоги з відновленням документів, але її чоловік на момент звернення вже 6 місяців знаходився без свідомості в госпіталях в Дніпрі, а потім і в Києві.

Потрібна була допомога в питаннях відновлення втрачених при евакуації документів, а саме: отримання статусу учасника бойових дій та отримання пільг та грошового забезпечення від військової частини, яке не поступає з моменту поранення. Як наші партнери з адвокатського об'єднання Viside вирішували це питання читайте тут


Також наразі в роботі багато запитів. Для когось знайдено рішення, хтось в процесі… проте про успішні кейси обов’язково опублікуємо інформацію на сайті в розділі Результати


“Після Служби” розпочали проводити майстер-класи з живопису, а в планах ще й інші види художнього мистецтва. Такі заходи плануються щотижня.

Запрошуємо ветеранів, військовослужбовців, членів їх сімей та волонтерів долучатись до заходів у місті Київ.

Проєкт передбачає культурно-соціальну реінтеграцію та психологічну реабілітацію учасників шляхом мистецтва, створення креативного середовища для ветеранів, членів їх сімей та волонтерів. Майстер-клас сприяє відкриттю нових здібностей або покращення вже наявних навичок та можливість повірити у власні сили, здивувати себе та оточення, якісно провести час, розширити коло інтересів та знайомств. Крім того, проєкт покликаний сприяти формуванню позитивного іміджу ветерана як творчої, всесторонньо розвиненої особистості.

Майстер-класи плануються кожного тижня. Для реєстрації приєднуйтесь до нашої групи в Telegram та запрошуйте друзів. Цікаво проведений час, емоційний відпочинок та нові знайомства чекають Вас тут.

Як ми провели попередні заходи:

Перший майстер клас з живопису від Галини Сернівки 17-03-2023

Майстер-клас з живопису 24-03-23


Фонд "Після Служби" та БО «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «ДІГНІТАС» офіційно стали партнерами!

Велика кількість наших партнерів надають допомогу та звертаються до нас у суміжних питаннях. Ми прагнемо документувати нашу співпрацю з партнерами, щоб мати ще більше можливостей для реалізації нашої спільної мети.

Було підписано меморандум про співпрацю, що включає реалізацію спільних проєктів та програм, співпрацю у питаннях реабілітації та професійній реінтеграції ветеранів, а також співфінансування проєкту VETERANIUS.

Меморандум передбачає співробітництво на основі колегіальності, взаємної відкритості, достовірності в наданні інформації, узгодженості дій та об’єднання ресурсів. Це означає, що разом ми сильніші, ефективніші та більш продуктивні. Більше можна прочитати тут


Провели партнерську зустріч із засновником фонду «Нащадки Сагайдачного» - Олександром Аронцем.

Говорили про розвиток майбутніх проєктів у якості партнерів.
Фонд Нащадки Сагайдачного надають точкову допомогу підрозділам безпосередньо на місцях. Кожен може отримати таку допомогу, заповнивши онлайн-заявку на сайті Фонду.

Детальніше про зустріч

До нас завітав канадський медик та волонтер Віл Роже, що прибув до України, щоб допомагати українцям в цій війні, вивчити потреби цивільних та військових, щоб краще розуміти як найбільш ефективно допомогти. Він планує повернутись до Канади, щоб зібрати необхідні кошти на все необхідне та доправити допомогу в Україну вже найближчим часом. Детальніше


Ми у ЗМІ

Галина Сернівка в інтерв'ю з Романом Сов'яком для програми "Актуальне інтерв'ю" розповіла, як зароджувався благодійний Фонд "Після Служби", та яка допомога надається ветеранам на сьогодні. Дивитись інтерв’ю повністю


Активно залучаємо волонтерів до нашої діяльності. Кожен, хто має час, бажання, можливість - абсолютно кожен може бути корисним.

Щоб стати волонтером “Після Служби” може заповнити заявку тут


Можливості для ветеранів

Вакансія від Pulse для ветеранів - інструктор з тактичної медицини.

Відгукнутись на вакансію
-------------------------------------------------------
Ваучери на навчання для захисників та захисниць України, поранених та людей з інвалідністю від держави у вищих, предвищих та фахових закладах освіти.

Деталі на сайті Кабміну України


Чому обійми корисні для здоров’я та скільки разів треба обійматися протягом дня? Поради психолога

Наш непростий воєнний час став своєрідним мірилом людяності, милосердя, любові до ближнього, що втілилося у простих, на перший погляд, але глибоких за змістом, словах і діях – запитанні “Як ти?” та міцних обіймах. Ми розкриваємо обійми, коли нам радісно або сумно, коли відчуваємо біль, смуток чи потребуємо підтримки та втіхи, коли зустрічаємося і коли прощаємося. Обіймаємо рідних, побратимів і зовсім незнайомих людей, обіймаємо, дякуючи й пробачаючи, обіймаємо зі сльозами або зі сміхом. Ми обіймаємо і нас обіймають. (За матеріалами Вячеслава Олійника, радника "Після Служби")


Засідання Клубу “Щасливі години”

Ми створили комфортний простір для кожного учасника: спілкувалися і мовчали разом, наповнилися емоціями та вже з нетерпінням чекаємо наступної зустрічі. Фотозвіт за посиланням

Зустрічі клубу відбуватимуться кожної останньої середи місяця, а отже наступна зустріч - 26 квітня 2023. Чекатимемо Вас!

4 квітня 2023
Донейт