Відновлення документів для пораненого бійця для отримання статусу та матеріального забезпечення

Відновлення документів для пораненого бійця для отримання статусу та матеріального забезпечення

До нас звернулась дружина пораненого бійця з проханням допомоги з відновленням документів. Її чоловік вже 6 місяців без свідомості та знаходився в госпіталі в Дніпрі, а наразі переведений в Київ.

Потрібна допомога в питаннях відновлення втрачених при евакуації документів, а саме:

  • отримання УБД,
  • отримання пільг та грошового забезпечення від військової частини, яке не поступає з моменту поранення. Кошти необхідні для діагностики, проведення операції, закупівлі засобів догляду та спеціального харчування.

Завдяки індивідуальному підходу до кожного і не втрачаючи час, наші партнери з адвокатського об'єднання Viside одразу взялись за роботу.

Попередньо було погоджено такий обсяг роботи:

  • збір документів щодо мобілізації та проходження військової служби Клієнтом; 
  • формування правової позиції захисту (представництва) інтересів Клієнта в судових органах, державних та інших підприємствах, установах, організаціях (незалежно від форми власності) з питань, здійснення захисту та представництва інтересів Клієнта;
  • отримання документів, подання заяв, документів та скарг, ведення справ в усіх державних органах, а також установах, підприємствах, організаціях незалежно від форм власності.

На даному етапі виконано ряд адвокатських запитів і вже отримано відповіді від госпіталю, де перебуває боєць та від Департаменту охорони здоров'я. Наразі поранений боєць має визначену групу інвалідності 1А довічно.

Також, очікуються відповіді від Територіального центру комплектування та соціальної підтримки про видачу дублікатів втрачених документів для належного оформлення військовослужбовця.

Складність ситуації полягає в тому, що боєць зараз перебуває в важкому стані та не здатний підписувати документи, а отже дружина має отримати відповідний дозвіл на представництво законних інтересів військового, оформлений юридично. Інакше, певні документи не мають право надавати будь-кому окрім самого військового.

Чекаємо на розвиток подій, на відновлення усіх документів знадобиться ще певний час враховуючи воєнний стан в країні та інші обставини, що ускладнюють процес документального оформлення.

За допомогу в цій справі дякуємо нашим партнерам Viside (Facebook та Instagram)

28 березня 2023
Донейт