Як закон про соціальні партнерства допоможе військовим ЛГБТІК+?

Як закон про соціальні партнерства допоможе військовим ЛГБТІК+?

Прийняття закону про соціальні партнерства стане (і ми сподіваємось, що це відбудеться найближчим часом) важливим кроком на шляху до рівноправності та толерантності до військових ЛГБТІК+. Це відповідає сучасним стандартам прав людини та зобов'язанням України перед міжнародним співтовариством.

Чим прийняття закону покращить життя українських військових ЛГБТІК+?

  • Правовий захист та визнання

Закон про соціальні партнерства надає юридичне визнання одностатевим парам, що захищає їх права на спадкування, володіння майном, соціальний захист та медичне обслуговування. Це особливо важливо для військових, чиї партнери можуть не мати доступу до цих прав без офіційного визнання їхніх відносин.

  • Доступ до пільг та соціальних послуг

Військові ЛГБТІК+ та їхні партнери зможуть користуватися такими ж пільгами та послугами, як і гетеросексуальні пари. Це включає медичне страхування, компенсації, пов'язані з втратою годувальника, та інші соціальні програми, які доступні офіційно визнаним парам.

  • Психологічна підтримка та покращення морального стану

Офіційне визнання відносин може покращити психологічний стан військових ЛГБТІК+, знизивши рівень стресу та тривожності, пов'язаний із невизнанням їх партнерств. Це може підвищити їхній моральний дух і бойову готовність.

  • Захист прав партнерів у разі смерті чи поранення

У разі смерті або серйозного поранення військового ЛГБТІК+ його/її партнер матиме законні права на отримання компенсацій та участі в рішеннях, пов'язаних з медичним доглядом та похованням. Це усуває юридичну невизначеність і полегшує емоційний тягар у важкі моменти.

Фонд "Після Служби" надає правову і психологічну підтримку військовим ЛГБТІК+ та їх партнерам та щиро сподівається на прийняття закону про соціальне партнерство, яке наближує нас до сучасних стандартів дотримання прав людини.

22 липня 2024
Донейт