Вистава Плейбек-театру 28 травня 2023

Вистава Плейбек-театру 28 травня 2023

Ідея плейбек-театру полягає у відіграванні життєвих історій глядачів, що дозволяє поглянути на них під іншим кутом. Саме для цього до нас завітали наші друзі та партнери - "Дежавю плюс".

Глядач ділиться своєю історією, задаючи сценарій для акторів плейбек-театру. На цей раз ми охопили складні питання військових, такі як пошук роботи ветеранами, що не знаходять себе в цивільному житті; очікування сімей на повернення військових і докорінні зміни в їхньому житті; проблеми, з якими стикаються молоді військові керівники... та інші.

Актори театру відрекомендувались у цікавий спосіб - поділившись своїми думками і почуттями в коротенькому гумористичному перформансі. А в самому спектаклі актори відігравали думки і почуття вже глядачів. В цьому спектаклі було відіграно декілька історій глядачів, який присутні разом з ведучим вирішили назвати "І не забувайте чухати за вушком". Як це відбувалось - дивіться у відео.

Ведучий цього перформансу - Володимир, на сцені 4 актори-іпровізатори київського театру "Дежавю Плюс" - один з перших плейбек-театрів в Україні та в цьому році їм вже виповниться 15 років.

Плейбек-теарт виник в 70-ті роки, а його основна ідея полягає в тому, що з вистави прибирається готовий сценарій. Він "виймається" з театру і дається присутнім глядачам, це означає, що будь-хто з аудиторії може задати сценарій того, що буде відбуватись на сцені. Це театр втілення сценаріїв глядачів, можливість всіх присутніх бути співавтором вистави.

7 червня 2023
Донейт