Ньюз-лист за Лютий 2023

Шановні друзі «Після Служби»!

До Вашої уваги, ньюз-лист від Березня 2023.

У нас багато подій, що розвиваються із шаленою швидкістю: партнери, зустрічі, події, нові знайомства та нові заявки. Ми хочемо вести нашу діяльність максимально відкрито, тому будемо знайомити вас із подробицями нашої діяльності.


Кейс. Здоров’я.

Захисник Маріуполя знову матиме можливість чути на повну…

Під час захисту цілісності та суверенності України, був тяжко поранений в Маріуполі на заводі "Азовсталь" масованими ракетними обстрілами та мінометним вогнем в квітні 2022 року під час штурмів позицій.

“Біля мене прилетіло в 2-3 метрах, я бачив сильний вибух, але я бачив вже тільки хмарки… пробило каску, розірвало бронежилет. Побратими відтягнули в найближчий підвал, де всю ніч ще точились бої, але я вже цього не чув. Потім мене евакуювали”.

Воїн на службі та захисті України з 2015 року, одружений, вдома тата чекає дитина.

Внаслідок поранення діагностували складну травму вуха, як наслідок дзвін, практично не чує правим вухом, сильні мігрені та біль внаслідок гучних звуків. А на додачу - ризик втрати слуху й іншим вухом через різкі звуки.

Завдяки партнерам “Після Служби”, було знайдено можливість знайти дуже специфічний слуховий апарат, що приглушує голосні звуки та підсилює тихі, що збереже здоров’я військового та дозволить йому знову чути та жити повноцінним життям. Окрім апарату, хлопець потребуватиме відновлення та реабілітації, проте найголовніше питання на сьогодні - вже закрите. Сил військовому на відновлення та дякуємо за наш захист! Більше деталей у нас на сайті в розділі Результати, про цей випадок читайте тут


Ми запроваджуємо "Щасливі години" для ветеранів

Фонд “Після Служби” започатковує чудову традицію та успішну практику, як показує досвід наших американських колег.

Це формат зустрічей між членами спільноти “Після Служби” з ветеранами, нашими друзями та партнерами, загалом із будь-ким, хто цікавиться нашою діяльністю та має натхнення допомагати. Ми радо запрошуємо долучатись! Про першу зустріч в історії організації читайте тут


Зустріч двох "Маршалів"

Український військовик, десантник, поліцейський, начальник Департаменту патрульної поліції Національної поліції України, учасник війни на сході України, "кіборг" Євгеній Жуков (позивний «Маршал») зустрівся з представниками Фонду «Після Служби», зокрема із засновником Фонду Едвардом Маршаллом та директоркою Галиною Сернівкою.

Говорили про складнощі та перепони, з якими стикаються поліцейські на службі та ветерани зокрема, обговорили нагальні питання, якими Фонд може бути корисним і можливі точки перетину. Про цю зустріч читайте тут


Мінветеранів відкрило реєстрацію на відбір до національної збірної Invictus Games-2023

Цьогоріч міжнародні змагання відбудуться у німецькому місті Дюссельдорф з 9 по 16 вересня. Наша країна буде представлена на Invictus Games командою із 24 спортсменів з числа військовослужбовців та ветеранів російсько-української війни, які отримали поранення під час або внаслідок виконання службових обов’язків у зоні бойових дій.

Відбір до національної збірної Invictus Games відбудеться у квітні 2023 року в Львівській області. Подати заявку на участь у відборі можна вже зараз на платформі Е-ветеран. Більше про відбір – за посиланням


Налагоджуємо взаємодію з Міністерством ветеранів - наш важливий стратегічний партнер.

Відбулася зустріч засновника БО "Благодійний фонд "Після Служби" Едварда Маршалла та генеральної директорки Фонду Галини Сернівки з очільницею Міністерства ветеранів Юлією Лапутіною, що визначила точки співробітництва міністерства та Фонду у сфері ветеранської політики в Україні.
Також, ми дякуємо за допомогу у скеруванні нашої проєктної діяльності першому заступнику Міністерки Олександру Порхуну, а це означає, що справа рухається за допомогою усіх можливих рушіїв. Більше про зустріч


Запрошуємо долучитись до онлайн-конференції “Кіберініціативи в Україні під час війни”

Наші партнери ГО «Наукова асоціація кібербезпеки України» за підтримки Міністерства цифрової трансформації запрошує вас взяти участь в онлайн-конференції «Кіберініціативи в Україні під час війни», яка присвячена презентації ініціатив приватних компаній та держави, що спрямовані на підвищення кібербезпеки в умовах війни, викликам та можливостям, а також для об’єднання спільних зусиль, співпраці та комунікації в подальшому.

Захід відбудеться 7 березня 2023 року з 16.00 до 18.00 (онлайн формат). Посилання на конференцію отримати можна після реєстрації. Запрошуємо до участіБільше інформації та форма реєстрації


Український ветеранський фонд - виконання державою обов’язку перед ветеранами

“Після Служби” зустрілись із заступницею Виконавчої директорки УВФ Каріною Дорошенко, що активно сприяє нашій плідній співпраці та регулярно відвідує наші заходи. Дякуємо за підтримку!

Глобальні цілі та цінності у “Після Служби” та Українського ветеранського фонду ідентичні, ми бажаємо розвитку та підтримки ветеранській спільноті та готові об’єднуватись заради спільної мети. Тому сторони досягли домовленості щодо подальшої взаємної співпраці та підтримки у складній діяльності. Більше про зустріч тут


Завітали до нас воїни окремої штурмової бригади «Сафарі».

“Сафарі” - зведений полк спеціального призначення Національної поліції України, одні з тих, хто проводив зачистку Бучі весною 2022 року.

Познайомились, поспілкувались. Поговорили про службу, про складнощі, про шлях, який нам ще доведеться подолати. “Після Служби” розповіли, як і чим могли б бути корисними, яку допомогу надають військовим та ветеранам, чим можуть посприяти.

Бійці “Сафарі” передали свій прапор, який захисники розписали власноруч, з цитатами, думками та побажаннями військових. Це дуже важливо та безмежно зворушливо, що ви довіряєте нам. Завжди раді бачити у себе, наші Герої! Більше фото тут


Наші НЕОПАЛИМІ партнери

До нашої спільноти друзів та партнерів Фонду “Після Служби” приєднались сміливі та стійкі - НЕОПАЛИМІ. Проєкт з естетичної медицини "Неопалимі", метою якого є надання допомоги українцям з ушкодженнями шкіри, такими як опіки та рубці, отримані внаслідок російської агресії з 2014 року.

Його мета – забезпечити комплексне безоплатне лікування для військових, добровольців, волонтерів, цивільних та дітей, які отримали опіки та рубці внаслідок військових дій на території України для того, щоб мати можливість відновити функціональність уражених частин тіла.
У світі естетична медицина є платною послугою та доступна далеко не всім, хто її потребує. На сьогодні вартість лікування одного пацієнта може перевищувати півмільйона гривень.

Фінансування програми відбувається повністю коштами проєкту.

НЕОПАЛИМІ можуть брати на лікування близько 200 пацієнтів щомісяця і продовжують нарощувати свої можливості!

А ще, проєкт дозволяє не тільки вивести на новий рівень українських спеціалістів у сфері лазерного лікування опіків та рубців, а і передати досвід закордонним колегам, що дає можливість зміцнити імідж української медицини на світовому рівні.


Зустрілись з психологом та менеджером проекту ТМС Rehabilitation

ТМС розповіли представникам Фонду «ПС» про свої практики роботи з військовими та реабілітацію яка базується на багаторічному досвіді ізраїльських військових фахівців.

Крім фізичної та психологічної реабілітації, команда TMS здійснює виїзні місії в зони активних бойових дій для психологічної допомоги та підтримки військових, щоб побачити наживо, як зараз людям важко у таких регіонах, за яких умов перебувають військові та цивільні. А також, надає гуманітарну благодійну допомогу.

TMS відкрив своє перше представництво у Києві, активно працює над відкриттям в Одесі та планує центри в інших великих містах України. Неймовірні, відкриті, талановиті та віддані справі люди та круті професіонали! Пишаємось вами! Більше про зустріч

3 березня 2023
Донейт