Ньюз-лист за Травень 2023

Шановні друзі «Після Служби»!

До Вашої уваги, ньюз-лист від Червня 2023.

Традиційно, в щомісячній розсилці розповідаємо про найцікавіші зустрічі та результати роботи Фонду “Після Служби”, про можливості та досягнення у розвитку ветеранських можливостей.



До «Після Служби» завітав американський генерал Девід Петреус вшанувати українських ветеранів

31 травня в «Після Служби» відбувся урочистий захід, присвячений вшануванню мужніх українських військових та ветеранів. Ця подія об’єднала понад 40 американських власників бізнесу, керівників та ветеранів спільною місією підтримати наших українських героїв.

Почесним гостем вечора став американський генерал Девід Петреус, який і розпочав наш захід. Присутність генерала стала свідченням його прагнення особисто познайомитися з проблемами, з якими стикаються українські військовослужбовці та ветерани. Це велика честь для нас, що генерал Петреус приєднався до нас під час цієї важливої події. Більше із зустрічі

Ці зустрічі стали щомісячною традицією для «Після Служби», вони служать неформальним середовищем, де українські ветеранські організації можуть збиратися разом, спілкуватися та співпрацювати.

Запрошуємо всіх охочих приєднатись до нас наступної зустрічі - в кінці червня! Реєстрація обов’язкова.


Кейси



Як фонд "Після Служби" допоміг Юрію відновити спину

Юрій М., 43-річний ветеран, батько двох дітей, був поранений у руку під час бойових дій під Бахмутом. Раніше він ходив, згорблений і з паличкою, а нині ми радісно зустрічаємо Юрія, який міцно тримається на своїх двох. Подивіться на його щиру посмішку, в якій більше немає болю.
"Болі стояли в спині, віддавали в ногу, ходив горбатий. Пластину поставили - вже легше, звісно нюанси ще є, але вже не так, як було раніше."

Військовий завітав до офісу "Після Служби" подякувати за допомогу.



Завітав Артем М. - "Після Служби" створює навколо себе спільноту

Артем Мельник - військовий, що звертався до нас по допомогу. Під час лікування численних опіків, його скерували до нас наші партнери НЕОПАЛИМІ. Цього разу Артем завітав до нас в гості, щоб поділитися своїми досягненнями в опановуванні професії графічного дизайнера, та висловити подяку Фонду "Після Служби" за надану допомогу. Крім того, Артем завітав до нас не з порожніми руками, а привіз з собою свіжої полуниці.

Артем розповідав як відбувається навчання, показав навчальну платформу та відзначив, що навчання є доволі доступним, а відеоматеріали легкі для сприйняття, загалом - він дуже вдячний та задоволений отриманою можливістю. В додаток до цього, він з гордістю показав нам свої перші роботи.

Відео нашої зустрічі тут



Великі плани на майбутнє від бійця з важкою щелепно-лицьовою травмою

Не зважаючи навіть на тяжкі поранення і довготривале відновлення, наші Герої нас самих мотивують та діляться позитивною енергією.

В приклад наш Максим - захисник Азовсталі - Чоловік, який не зламався після полону та поранення, в якого є сили та плани на майбутнє, мрії та бачення об'єднання волонтерів та ветеранів за для майбутньої нашої країни.

Максим отримав важке поранення та має щелепно-лицьову травму, наразі потребує складного лікування і реабілітації, потребує друку та відновлення частини щелепи та язик, щоб відновити нормальне мовлення. Воїн наразі перебуває в Одесі у лікарні та очікує подальших операцій - це стало можливим за підтримки та завдяки фінансуванню проєктом «Серце Азовсталі».

З кожним ветераном ми проходимо весь шлях поруч, ми намагаємося підтримувати в кожному питанні для досягнення позитивних результатів.

Ви можете побачити, як ми спілкуємось із нашим підопічним по відеозв'язку, як він розповідає про свої новини та плани на майбутнє, хоча це дається йому вкрай важко.


Співпраця



Посилюємо медичний напрям: хірургія та протезування

Для більш продуктивної роботи команда Фонду «Після Служби» знайомиться з героями в тилу, хто допомагає нашим Героям подолати важкі шляхи.

Під час відрядження в Одесу наша кейс-менеджерка Анна відвідала медичні заклади та протезний центр в Одесі, познайомилась з персоналом, керівництвом цього напрямку у Південній Україні.

Поспілкувались з протезистом Стеценком Олександром Павловичем та познайомились з виробництвом протезів. Тепер не тільки в теорії, але і наживо побачили якість протезування в Україні та можливості наших спеціалістів.

Зустрілись з лікарем реконструктивної хірургії Рибаком Василем Анатолійовичем, який розповів про нові можливості в сучасній медицині. Дуже складний і вузький напрям медицини, що доступний для наших ветеранів.



Розширюємо наші можливості разом з Українською фундацією "Мрія"



Підписання меморандуму про співпрацю з кар’єрного коучингу з агенцією “Гречка Консалтінг”, що стало кроком у розвитку питань профорієнтації та кар'єрного розвитку ветеранів.



Фонд "Після служби" та проект "Серце Азовсталі" об'єднують зусилля для підтримки ветеранів



Підписання меморандуму з БФ «Побачимо Перемогу» - можливість допомагати бійцям із проблемами зору



Підписано меморандум з Київським обласним центром допомоги учасникам АТО/ООС та їх сім'ям


Дослідження



12 травня відбулася перша зустріч фокус-групи, присвячена обговоренню аспектів психологічної реінтеграції ветеранів в системи, зокрема у сферах сім'ї та друзів, а також професійної спільноти.

Мета фокус-групових досліджень полягає в тому, щоб зрозуміти точку зору та очікування ветеранів і отримати рекомендації щодо допомоги організаціям інтегрувати військових ветеранів в робочі команди та процеси. Формат фокус-групи обраний для кращого емоційного та смислового контакту між ведучими та учасниками. Детальніше



УВФ презентував перше в Україні комплексне дослідження потреб ветеранів та діючих військових

Згідно з результатами дослідження, близько 45,4% опитаних ветеранів вважають, що держава "скоріше не виконує" своїх зобов'язань перед ними, тоді як 22,1% респондентів вважають, що держава "скоріше виконує". Ветерани висловлюють потребу у зміцненні здоров'я (53,8%), підтримці у придбанні житла (34,7%), фінансовій підтримці (31,1%), покращенні житлових умов (24,9%) та отриманні освіти (24,4%). Детальніше на сайті



Дослідження від Ветеранського Фонду про дискримінацію різних соціальних груп у ЗСУ

З якими проблемами стикаються, як їх вирішують та що про це думають бійці в лавах ЗСУ? Таке дослідження провели аналітики Ветеранського фонду на базі опитування 2000 осіб.

Це Дослідження проведено на замовлення Незалежної антикорупційної комісії – НАКО, за підтримки «Українського ветеранського фонду» Міністерства у справах ветеранів України. З результатами можна ознайомитись тут



Важлива інформація для ветеранів! Зміни в роботі військово-лікарської комісії (ВЛК)

Проходження ВЛК - непростий і не завжди зрозумілий процес, а для поранених бійців часто стає проблематичним.

Український ветеранський фонд опублікував огляд основних змін у роботі ВЛК:

"Нещодавно Верховна Рада України прийняла за основу два законопроєкти, які мають спростити цей процес.

Основне, що зміниться:

  • з’явиться можливість створювати ВЛК при державних і комунальних закладах охорони здоров’я
  • процедура отримання довідки про обставини травми (поранення, контузії, каліцтва) вдосконалиться"

Повний текст публікації



На сайті Міністерства оборони України з'явився розділ "Шлях пораненого", де можна знайти відповіді на багато питань.

Тут є алгоритми дій та довідники, які допоможуть оформити грошові виплати, отримати статус УБД, протезування та багато іншого.


ЗМІ про нас



Терапія через створення. Благодійний фонд "Після Служби" допомагає ветеранам цієї війни адаптуватися до цивільного життя.

До нас завітали журналісти з каналу ICTV, щоб ще більше людей дізнались про наші методи роботи з інструментами реабілітації - арт-терапії. Яким вони побачили Фонд дивіться у сюжеті.


Підтримка



Спільно з нашим другом і партнером Любомиром Остапівим 17 травня 2023 року провели онлайн-лекцію про грамотність у сфері фінансів.

Спікер: Любомир Остапів - український фінансист, засновник соціального проєкту Сімейний Бюджет, партнер iPlan.ua та автор книг «Любов та Бюджет», «Малюк та Бюджет».

Запрошуємо до перегляду лекції про фінансову грамотність від Любомира Остапіва за організації Благодійного Фонду "Після Служби".



Разом із Громадською організацією "Браття з Прикарпаття" зібрали групу ветеранів в м. Калуш для вивчення англійської мови, і тепер розпочалися перші заняття.

Одним із напрямків роботи Фонду безперечно є освіта, а точніше створення можливостей для навчання ветеранів. Фонд "Після Служби" гідно займає своє місце, забезпечуючи фінансову опору для цього навчання.



Вистава Плейбек-театру 28 травня 2023

Ідея плейбек-театру полягає у відіграванні життєвих історій глядачів, що дозволяє поглянути на них під іншим кутом. Саме для цього до нас завітали наші друзі та партнери - "Дежавю плюс"

Глядач ділиться своєю історією, задаючи сценарій для акторів плейбек-театру. На цей раз ми охопили складні питання військових, такі як пошук роботи ветеранами, що не знаходять себе в цивільному житті; очікування сімей на повернення військових і докорінні зміни в їхньому житті; проблеми, з якими стикаються молоді військові керівники... та інші.

Актори театру відрекомендувались у цікавий спосіб - поділившись своїми думками і почуттями в коротенькому гумористичному перформансі. А в самому спектаклі актори відігравали думки і почуття вже глядачів. В цьому спектаклі було відіграно декілька історій глядачів, який присутні разом з ведучим вирішили назвати "І не забувайте чухати за вушком". Як це відбувалось - дивіться у відео. Повний запис вистави тут



Нагадуємо, що для військослужбовців та членів їх родин, є можливість зупинитись у готелі Київського центрального вокзалу у номерах наданих Благодійним фондом «Після служби» за наявності квитків. Реєстрація обов’язкова.



Розкажіть знайомим ветеранам про нашу роботу.
Для отримання інформації посилайтесь на наш веб-сайт.

Станьте нашим донором

Поділіться своїм досвідом або часом у якості волонтера. Потреба реальна, адже війна триває! 1500000 українських ветеранів буде після перемоги в останній фазі російської військової агресії. Зв'язатись з нами, щоб надати допомогу

Наша організація називається «Після Служби». Проте, є багато з наших друзів, наша сім'я, наші брати та сестри по зброї, які не «Після Служби», вони перебувають на службі… захищаючи Україну. Давайте разом допомагати тим, хто захищає всіх нас і забезпечити нашу можливість жити як вільний народ.

Разом до перемоги!

Слава Україні!

12 червня 2023
Донейт