Ньюз-лист за Червень 2023

Шановні друзі «Після Служби»!

До Вашої уваги, ньюз-лист від липня 2023.

Традиційно, в щомісячній розсилці розповідаємо про найцікавіші зустрічі та результати роботи Фонду “Після Служби”, про можливості та досягнення у розвитку ветеранських можливостей.



Наш великий друг та важливий партнер Help Ukraine - Операція "Паляниця"

Минулої п'ятниці, 16 червня, ми провели зустріч з Террі Бенхемом і Браяном Меффордом з організації Help Ukraine - Операція "Паляниця". Террі Бенхем є головою Правління, а Браян є керівником організації. Ми обговорили подальшу співпрацю і способи, якими ми можемо позитивно впливати на життя ветеранів.



"Після Служби" бере участь у всеукраїнському форумі справ ветеранів "Повага. Досвід. Перспектива”

Як організація у справах ветеранів, "Після Служби" не лишається осторонь важливих тематичних заходів. Тому команда Фонду відвідала для участі форум "Повага. Досвід. Перспектива" у Медіацентрі Україна — Укрінформ.

27 червня відбулась зустріч ветеранів, ветеранок, посадовців, представників громадянського суспільства та бізнесу з метою обговорення можливостей для реінтеграції ветеранів. Мета форуму — посилення діалогу з ветеранською спільнотою щодо можливостей для ветеранів і ветеранок на шляху їхньої реінтеграції, освіти та працевлаштування.

Захід проводиться з метою підвищення комунікації з ветеранською спільнотою щодо можливостей для ветеранів і ветеранок у процесі їхньої реінтеграції, отримання освіти та працевлаштування, будуть зібрані ветерани, посадовці, представники громадського суспільства та бізнесу, а також впливові роботодавці. Детальніше читайте в матеріалі



До «Після Служби» завітали засновник організації Ukraine Freedom Project Steven E. Moore та журналіст David Phinney

Команда «Після Служби» ознайомила друзів з напрямками діяльності, розповіли про запити, з якими до Фонду «Після Служби» звертаються захисники та захисниці, а також члени їх сімей. Зросла кількість запитів, повʼязаних із пошуком роботи та перекваліфікацією, а також - про юридичну допомогу та психологічну підтримку. Фото із зустрічі тут



Кейс. "Простий стрибок на дно окопу призвів до тяжкої травми», – розповідь Михайла про війну, відновлення, навчання та роботу

До нас звернувся Михайло В. О., який повернувся після строкової служби, маючи військовий досвід ще з 2020 року. Він проходив службу, будуючи укріплення в Запорізькій і Донецькій областях на другій лінії оборони. Коли під час служби довелося різко стрибати в окоп, він отримав травму ноги.

Ще до бойового досвіду, Михайло цікавився освоєнням технік масажу, а після того, як його життя змінила війна, планує працювати в цьому напрямку. Тому він звернувся до Фонду "Після Служби" з проханням допомогти йому отримати нові знання та практики масажу.

Як склалася ця історія і що Михайло розповідає про війну, читайте у матеріалі.



Кейс. Як ветерани адаптуються до цивільного життя і навіщо військові вивчають англійську

У житті після служби бійці часто зіштовхуються з потребою здобувати нові знання та навички для успішного працевлаштування. Створюємо успішні історії двох захисників України Костянтина та Олександра, які шукають можливості навчатися та розвиватися.

Костянтин О. - Регбіст, боєць, та підприємець. Він служив в Ірпінській територіальній обороні (ТРО) з першого дня повномасштабного вторгнення 24.02.2022 року. Він підприємець і час від часу в роботі з клієнтами доводиться спілкуватися англійською.

Олександр Г. - Учасник АТО, військовий та майбутній ІТ-фахівець.
Він служив у ЗСУ протягом 2014-2015 та 2017 років, а з 2019 року перейшов до Національно гвардії.Олександр зробив вибір навчатися англійської мови з метою розвитку і перспективи в сфері ІТ-технологій після закінчення служби. Детальніше читайте на сайті



Зустріч ветеранів, військовослужбовців у форматі групи підтримки «Щасливі години» - Щасливі години 28.06

Клуб "Щасливі Години" – це одна з ініціатив Фонду "Після Служби", що проводиться для ветеранів останньої середи щомісяця. Під час цих зустрічей ветерани мають можливість побути разом з однодумцями, знайти підтримку та взаєморозуміння. Ми розуміємо, що проходження через значні зміни у житті потребує емоційної та соціальної підтримки, тому нам дуже важливо створити цей простір для вас.

Наша мета – щоб ви відчували себе частиною спільноти, знаходили нові дружні зв'язки та отримували необхідну підтримку.

Дуже приємно, що до діалогу долучилися й наші друзі та партнери з БФ «Побачимо Перемогу» та особисто Владислав Єщенко, легендарні захисники Азовсталі - АЗОВ, ветеранки із Жіночого ветеранського руху («Ветеранка»), 112 бригада ТРО, наші захисники й захисниці, та інші відвідувачі наших заходів. Більше фото та обговорення на сайті



Завершився двомісячний проєкт Фонду "Після Служби" - психологічна група для жінок, що чекають рідних з війни.

У час, коли чоловіки об’єднуються на війні та в боротьбі здобувають надійних побратимів, жінки ж залишаються на самоті зі своїми переживаннями. Це проєкт для жінок та дівчат, які зустрінуть таких само як вони, з такими ж думками, сумнівами, почуттями. З таким само станом, який переживаєш, коли чекаєш рідну душу з війни.

«Я щаслива, що не одна така і що мене тут відчувають», – діляться учасниці.

Учасниці отримали можливість зустрічатися щотижня, протягом двох місяців, у групі з психологом та індивідуально на консультаціях. В рамках програми були проведені зустрічі з арт терапії та групи підтримки для тих, хто втратив близьких, а також було надано алгоритми дій і підтримку в таких ситуаціях. Докладніше читайте

Про анонси нових груп буде повідомлено в соц.мережах та на сайті - підписуйтесь на сторінки Facebook, Instagram та Telegram Фонду "Після Служби".



Вакансії для ветеранів - ловіть підбірку від МВС України:

Аналітик до Центру ситуаційного аналізу та прогнозування

Якщо ви маєте розвинені аналітичні здібності, вмієте або готові навчитися прогнозувати та моделювати розвиток подій чи наслідки, настання кризової ситуації у сфері безпеки, акумулювати та обробляти великий масив інформації - ви той, хто нам потрібен!

Оператор екстрених служб

Високі комунікативні навички та вміння оперативно обробляти виклики - це про вас? Welcome

Спеціаліст соціальних підрозділів

Ви маєте досвід у військовій або правоохоронній сфері, завдяки якому вмотивовані допомагати тим, хто потребує підтримки? У вас є шанс стати тією самою комунікаційною ланкою між МВС та ветеранами системи.

Деталі і контакти для зв'язку тут


Ветерани зможуть отримати консультації від Асоціації підприємців-ветеранів АТО

Новини від нашого Радника з питань підприємництва та зв’язків із бізнесом Сергія Позняка – Голови Асоціації підприємців-ветеранів АТО - Працює «Гаряча лінія» для консультації ветеранів-підприємців.

За вказаним номером АПВА приймає дзвінки та консультує ветеранів-підприємців з таких питань:

  • Консультація по веденню ветеранського бізнесу;
  • Вступ до Асоціації підприємців-ветеранів АТО;
  • Дізнатися про освітні проєкти для ветеранів-підприємців;
  • Юридичні питання, питання щодо оподаткування, питання щодо пошуку фінансування тощо.

Детальніше тут



Можливості від Українського ветеранського фонду Мінветеранів

Отримайте від 500 тисяч до 3 мільйонів гривень на власну справу

Гаряча вакансія від Українського ветеранського фонду!

Станьте помічником ветерана!

Триває онлайн-курс для ветеранів і ветеранок від Українського ветеранського фонду та Український католицький університет UCuniversity UCU-online

Безоплатний курс від Prometheus – SMM: фундамент

Безоплатний курс “Цифрова безпека на персональному рівні”

Юристи Українського ветеранського фонду безплатно консультують ветеранів, діючих військових і їхні родини

УВФ відшкодує 20 тисяч ветеранському бізнесу за придбаний товар

Ви завжди можете звернутись на лінію підтримки для ветеранів і їхніх родин. Якщо маєте потребу поговорити з кваліфікованим психологом телефонуйте: 0 800 33 20 29.

Лінія доступна щодня та цілодобово. Проєкт став можливим завдяки програмі Український Фонд Швидкого Реагування, яку втілює IREX in Ukraine за підтримки Державного департаменту США.



Вони звільняли Херсон, зараз звільняють Донецьку область. Про них щодня говорить президент.

А Фонд "Після Служби" отримує найвищу оцінку від наших захисників – Подяка від героїв 35ОБрМП – 35 окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Остроградського!
Завдяки своєму професіоналізму, високій мобільності та сильному духу командної спільноти, 35-та окрема бригада морської піхоти здобула шану та повагу українського народу. Вона стала справжньою гордістю та символом мужності та відданості своїй Батьківщині. Бригада була створена згідно з найсучаснішими стандартами та вимогами сучасної військової доктрини. Вона має розгорнуту структуру та високотехнологічну зброю, яка дозволяє ефективно виконувати різноманітні завдання на землі, у повітрі та на морі. Деталі тут

Президент України Володимир Зеленський під час вечірнього звернення 23 червня відзначив воїнів 35-ї окремої бригади морської піхоти



Опитування

Щоб ще краще розумітися в питаннях потреб ветеранів на ринку праці та найбільш ефективно допомагати їх вирішувати, будь ласка, пройдіть 10-хвилинне анонімне опитування “Потреби та перешкоди ветеранів при працевлаштування”, що проводиться Українським ветеранським фондом Міністерства у справах ветеранів України.



Пільги для ветеранів

Для різних категорій ветеранів війни передбачені гарантії та пільги від держави. Український Ветеранський Фонд створили інфографіку для пояснення, які пільги мають ветерани. Зберігайте та користуйтесь.

Проєкт реалізується спільно з Незалежна антикорупційна комісія - НАКО - NAKO.

Детальніше за посиланням



Можливості для людей з інвалідністю, які користуються кріслом колісним від Uklon

Сервіс таксі Uklon запустив проєкт для людей з інвалідністю, які користуються кріслом колісним. Мета - виробити у них звичку їздити.
Вартість послуги залежить від маршруту, але спеціальним транспортом вона нижча за стандартне авто.

Новий клас автомобіля «Inclusive», призначений для обслуговування інвалідів-візочників, в цей час працює зі збитками 100 000 гривень на місяць. Не зважаючи на це, Uklon прагне підвищити операційну ефективність проєкту та розширити його на всі великі міста України, каже генеральний директор Дмитро Дубровський. Повна версія інтерв'ю від Kyiv not Kiev за посиланням 



Інтерв'ю американської лідерки з працевлаштування ветеранів Морін Кейсі

Працевлаштування ветерана на роботу має ґрунтуватись на інтересах роботодавця, а не бути просто благодійним вчинком або виконанням квот.

Саме ветерани мають унікальні навички, знання і кар'єрні амбіції. Після завершення служби у них є багаж досвіду, який можна вважати скарбом. Ці люди можуть стати справжнім активом для компаній.

Як зробити співпрацю сторін взаємовигідною - у матеріалі з інтерв'ю американської лідерки з працевлаштування ветеранів Морін Кейсі.

Стаття, що вийшла у співпраці Український ветеранський фонд Мінветеранів із Forbes Ukraine.



За підтримки «Українського ветеранського фонду» було проведено комплексне дослідження з питання дискримінації різних соціальних груп у ЗСУ, зокрема представників національних меншин, жінок, колишніх засуджених ветеранів, представників ЛГБТ спільноти.

Результати загальнонаціонального опитування показують, що загалом у суспільстві спостерігається позитивне ставлення до усіх категорій осіб, які сьогодні служать у Збройних силах України. Також переважає думка про відсутність дискримінації під час проходження служби у ЗСУ серед категорій населення, які можуть її зазнавати (представники національних меншин, жінки, колишні засуджені ветерани, особи ЛГБТ спільноти). Попри те, при порівнянні категорій помітна певна різниця. Якщо, щодо можливої дискримінації представників національних меншин під час служби в ЗСУ очікування мінімальні, то щодо представників ЛГБТ спільноти – такі очікування більш ніж у 40% опитаних. Стосовно жінок та колишніх засуджених ветеранів про можливу дискримінацію говорять до чверті опитаних. Деталі читайте у статті



Арт-терапія. Традиційно проводимо сеанси арт терапії для ветеранів та їх сімей, для друзів і партнерів нашого Фонду.

В цьому місяці провели чудовий МК від Людмили Романенко для дітей-підопічних БФ "Мрія".

А також познайомились із чудовою Анастасією - художницею, що покинула Батьківщину після 2014 та провели два творчих вечори за її керівництвом.

Почитати історію Анастасії та переглянути як це відбувалось можна за посиланням

Долучитись до Telegram-каналу Арт терапії від “Після Служби”

Благодійний Фонд "Після Служби" висловлює подяку всім, хто підтримує його діяльність та долучається до реалізації мети. Тільки завдяки спільним зусиллям ми можемо змінювати життя на краще і допомагати їм реалізовуватись.



Розкажіть знайомим ветеранам про нашу роботу.
Для отримання інформації посилайтесь на наш веб-сайт.

Станьте нашим донором

Поділіться своїм досвідом або часом у якості волонтера. Потреба реальна, адже війна триває! 1500000 українських ветеранів буде після перемоги в останній фазі російської військової агресії. Зв'язатись з нами, щоб надати допомогу

Наша організація називається «Після Служби». Проте, є багато з наших друзів, наша сім'я, наші брати та сестри по зброї, які не «Після Служби», вони перебувають на службі… захищаючи Україну. Давайте разом допомагати тим, хто захищає всіх нас і забезпечити нашу можливість жити як вільний народ.

Разом до перемоги!

Слава Україні!

3 липня 2023
Донейт