Фонд "Після Служби" на міжнароному Форумі "Україна. Захисники. Майбутнє"

Фонд "Після Служби" на міжнароному Форумі "Україна. Захисники. Майбутнє"

УКРАЇНСЬКІ ВЕТЕРАНИ ОБГОВОРИЛИ МАЙБУТНЄ НА МІЖНАРОДНОМУ ФОРУМІ

У вівторок, 22 серпня, в Києві відбувся вже шостий Міжнародний ветеранський форум "Україна. Захисники. Майбутнє". Ця видатна подія була організована Міністерством у справах ветеранів України.

На цьому щорічному заході зібралися понад 500 учасників, серед яких українські ветерани, Захисники і Захисниці, представники української влади, члени урядів держав-партнерів, дипломати, громадськість, ветеранські організації, бізнес-лідери та міжнародні партнери.

Форум проходив у форматі панельних дискусій, де глибоко обговорювалися питання державної ветеранської політики, здоров’я та реабілітації ветеранів, їхнє повернення до цивільного життя та реінтеграція в громадськість.

Президент України Володимир Зеленський відкривав Форум, він підкреслив важливість нової української політики – політики Героїв. Він наголосив на необхідності шанувати та надавати можливості для всіх ветеранів та воїнів, завдяки яким Україна живе.

Президент заявив про наміри уряду впровадити пакет рішень, які допоможуть ветеранам належним чином інтегруватися в мирне життя після військової служби. Він також відзначив, що ветерани мають отримувати підтримку та можливості від влади, бізнесу та громадськості. Президент відзначив мільйони людей, які воюють та працюють заради збереження України, та закликав не допустити втрати доль, поколінь та можливостей.

Міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна висловила подяку українським воїнам, які боронять країну на фронті, та всім міжнародним партнерам за підтримку в боротьбі з російською агресією. Міністр представила єдину державну ветеранську політику "Шлях ветерана", яка включає різні аспекти підтримки ветеранів, від соціальної та психологічної допомоги до освіти та підтримки ветеранського підприємництва.

Форум також був платформою для важливих діалогів та дискусій про фізичне та ментальне здоров'я ветеранів, спортивну реабілітацію та інші аспекти повернення до цивільного життя.

В рамках форуму також відбулася виставка ветеранського бізнесу, де учасники мали змогу зустрітися та спілкуватися з учасниками конфлікту та ветеранами України.

Ми раді бути частинкою цього неймовірно потужного процесу підтримки українських ветеранів!

Фото від Natalia Kalmykova, Мінветеранів

24 серпня 2023
Донейт