Зустріч з Ігорем Захаренком та безцінне Євангеліє

Зустріч з Ігорем Захаренком та безцінне Євангеліє

До нас завітав Ігор Захаренко - мандрівник, який відкриває українцям світ, і журналіст, який воює на інформаційному фронті, і волонтер, і благодійник... 

Ігор подарував Фонду "Після Служби" факсимільну копію тисячолітнього Євангеліє - неоціненну пам'ятку української культури. 


Трохи історії про пам'ятку з публікацій Ігоря Захаренко: 

"Повертаємо в Україну культурну спадщину!

Шановні Українці! Гадаю, всі ви знаєте історію Анни Ярославни, доньки Ярослава Мудрого, яка одружилася з французьким королем Генріхом І та стала французькою королевою! У місті Реймс, де відбувалась коронація, зберігається тисячолітнє Євангеліє, яке Анна привезла з Києва і на якому присягалися французькі королі. І ось нарешті ця безцінна реліквія повертається в Україну! Звичайно, не оригінал, а у вигляді факсимільної копії. 

Це НАША історія, наша спадщина і наші реліквії теж."


"Феєрія мандрів" – Партнер проєкту "Повертаємо в Україну культурну спадщину". Видало Євангеліє видавництво "Горобець" у партнерстві з Національним заповідником "Софія Київська" і за підтримки Українського культурного фонду (УКФ). Книга складається з двох частин: власне, Євангеліє, та наукові пояснення вчених-істориків, які працювали над цим виданням."

4 квітня 2023
Донейт