Візит Джейкоба Пантона в Україну

Візит Джейкоба Пантона в Україну

13-14 грудня 2023 року відбувся візит відомого ветерана датської армії та засновника «Danish Wounded Warriors» Джейкоба Пантона в Україну.

13 грудня команда «Після Служби» відвідала разом з Джейкобом такі міста, як Буча, Ірпінь та Бородянка, і показала йому наслідки перебування російських нападників на Київщині. Там же Джейкоб познайомився із захисниками Ірпіня.

Вчора, 14 грудня 2023 року, в «Київ Мілітарі Хаб» відбулась зустріч з українськими ветеранами, на якій Джейкоб розповів про його службу та поранення під час військової місії в Афганістані в 2012 році.

Джейкоб – 42-річний ветеран, який пішов на службу в 18 років. За цей час він служив в Косово, Іраку та мав 3 ротаціі в Афганістан (кожна тривалістю по 5-7 місяців) на посаді рядового, танкового командира та старшого сержанта.

«Чому ж з таким досвідом він досі не офіцер?» - можете подумати ви. Традиційно, датські офіцери лишаються в тилу, а Джейкоб любить бути на полі бою, адже, як він каже: «Ми воюєм не за політиків, а за тих хлопців, хто поруч з нами».

Найважчі поранення ветеран отримав під час 3 ротації в Афганістан (в 2011 – 2012 рр.). Снайперські кулі, велика кількість уламків в його тілі після вибуху з рпг, видалена легеня та 45% м’язових тканин лівої ноги, протез, який тримає ногу… В цілому, на лікування і реабілітацію Джейкобу знадобилось 6 років.

6 років, після яких ветеран вирішив створити організацію, яка змогла би допомогти іншим військовослужбовцям інтегруватись у цивільне суспільство. Так було створена «Danish Wounded Warriors» («Датська організація поранених ветеранів»). Також Джейкоб створив бізнеси, в яких наразі працюють 88 ветеранів.

Джейкоб впевнений, що всі ветерани мають гідно працювати і заробляти. А для цього, в першу чергу, «треба перестати себе жаліти і знайти нові сенси».

Дякуємо Джейкобу за візит, за його підтримку і мотивацію до дій!

Дякуємо всім, хто був на зустрічі!

15 грудня 2023
Донейт