"Якщо ми не подбаємо про українських ветеранів, Україна може виграти війну, але втратити мир"

"Якщо ми не подбаємо про українських ветеранів, Україна може виграти війну, але втратити мир"

"Якщо ми не подбаємо про українських ветеранів, Україна може виграти війну, але втратити мир", - Едвард Маршалл, засновник Фонду Після Служби.

16 лютого відбулась презентація проєкту підтримки захисників Маріуполя та родин загиблих, полонених і зниклих безвісти – «Серце Азовсталі».

Едвард Маршалл був запрошеним на презентацію наших колег, щоб поділитися досвідом допомоги військовим у США.

Едвард Маршал – засновник БО "Благодійний фонд "Після Служби", громадянин США українського походження. Колишній державний службовець і член консультативної ради Американського партнерства воїнів. Працював в уряді США і багато років підтримував ветеранські організації США, а нині й України.

З виступу на презентації проєкту, Едвард Маршалл: "Мені здається, що всі почули, всі наші спікери сьогодні говорили про важливість звертати увагу на родини військовослужбовців та інтегрувати військовослужбовців у спільноту. Слід зважати на те, що неможна придумати якесь одне рішення, яке застосовуватиметься для всіх військовослужбовців. Нам слід брати до уваги все, а не окремо здоров'я, спільноту та родину, не окремо освіту, а зважати на це питання взагалі і питати себе: навіщо ми це робимо? Щоб попередити самогубства, щоб допомогти реінтегруватись у громаду і також важливо приділяти увагу кейс-менеджменту, тобто ведення справи кожного військовослужбовця та його родини."

Проєкт «Серце Азовсталі» відкритий до співпраці із українськими та міжнародними організаціями, які вже надають підтримку військовим.

Керівниця ГО «Серце Азовсталі» Ксенія Сухова: «Наша мета - стати осередком турботи та сталої всебічної допомоги для захисників Маріуполя та родин загиблих, полонених і безвісти зниклих. Проєкт покликаний забезпечити збереження пам’яті про подвиг воїнів серед громадян України та всього світу». Ксенія Сухова пообіцяла тісно співпрацювати із захисниками, залучати світовий досвід підтримки військових після служби, співпрацювати з провідними українськими експертами в кожному програмному напрямку.

Повну версію презентації можна переглянути тут, а також англійська версія.

20 лютого 2023
Донейт