Збір на реабілітацію для Андрія Печенюка

ЗБІР НА РЕАБІЛІТАЦІЮ АНДРІЯ ЗА 6 МІСЯЦІВ
В ЦЕНТРІ РЕАЛАЙВ В ОДЕСІ

Ціль

434 095 грн ($10,588)

40%
Накопичено: 173 190 грн

Бойовий Досвід

Андрій з 2010 року проходив службу у Збройних Силах України, Прикордонній службі та органах внутрішніх справ України. На момент повномасштабного вторгнення перебував на посаді старшого інспектора з обігу зброї. У лютому 2023 року він добровільно приєднався до штурмового підрозділу новоствореного полку «Сафарі» і воював на Бахмутському напрямку. За успішне керування особовим складом в бою та ефективне планування і реалізацію завдань, Андрій був нагороджений «Срібним хрестом» від Валерія Залужного.

Історія Поранення

Двічі отримав поранення біля села Курдюмівка Бахмутського району Донецької області. Останнє, тяжке поранення сталося 20 жовтня 2023 року. Один уламок пройшов через око і застряг в черепі, де й залишився; інший - у лівому плечі й досі є в тілі; два - у правій нозі; ще один уламок пройшов через шию до грудного відділу хребта, зломивши 2-й та 3-й хребці та пошкодивши тверду оболонку хребта. Це спричинило параліч нижньої частини тіла. Уламок був майстерно видалений зі спинномозкового каналу нейрохірургом Овчаренком Д.В. в Дніпровській лікарні Мечникова.

Перші три місяці після поранення були дуже важкими як у фізичному, так і в психологічному плані.

Діагноз

Азія В. Це свідчить про неповний перелом хребта (це спричинило параліч нижньої частини тіла), потрібно працювати над подальшою вертикалізацією + ходьба. Також потрібно розвивати навички функціональної незалежності.

Реабілітація

Боротьба продовжується, і жага жити мотивує Андрія відновлюватися. Прогрес очевидний: за 7 місяців лікування та реабілітації з’явилася ледь помітна чутливість в ногах та м’язах, відновилася сила в пораненій руці. Реабілітація триває, і лікарі реабілітаційного центру в Одесі запевняють, що Андрій, маючи неповний перелом спинного мозку, має всі шанси повернутись до ходьби і функціональної незалежності. Для цього потрібні велика робота, час і гроші.

Збір коштів на реабілітацію

Фонд розпочав збір коштів на реабілітацію в центрі «Реалайв» в Одесі.

Загальна сума за 6 місяців становить 434 095 грн (10 588$).

Фонд "Після Служби" вже оплатив 2 місяці реабілітації для Андрія.

Вдома на захисника чекають дружина та два сина, що додає йому сил у боротьбі за відновлення.

31 липня 2024
Донейт