Важкий шлях реабілітації для Олександра після черепно-мозкової травми

Олександр, який був в дуже тяжкому стані, якому не давали шансів на життя, та завдяки підтримці дружини він не опустив руки. Вони боролись, вони не здавались, як би тяжко не було. І завдяки підтримці лікарів, волонтерів та фондів змогли зробити так, що Олександр встав на ноги. Цей шлях тяжкий і важлива підтримка кожного українця. Ми будемо з цією родиною завжди та хочемо, щоб вони знали, що ми поруч.

Одна з історій із роботи Фонду з ветеранами, яка торкнеться серця кожного. Це історія про те, як кохання рідної людини може зцілити. Кейс-менеджери Фонду бачать багато складних історій та випадків, проте ця - особлива. Про те, що кохання зцілює, писав навіть головний лікар лікарні Мечнікова в Дніпрі, Сергій Риженко.

Історія довгої боротьби від дружини Альони:

"Мій чоловік Олександр пішов 2 березня захищати Україну. Пішов сам, був мобілізований по указу президента про повну загальну мобілізацію. В кінці березня він потрапив до 110 бригади (артилерист). Вони знаходилися під Авдіївкою.

17 червня Олександр написав зранку, що все добре, я почала хвилюватися оскільки в обід, зазвичай теж писав чи все в нього добре, а це не пише. В годин 17 вечора побратими зателефонували до тата Олександра і повідомили, що він поранений в голову, сказали що вони його відвезли в лікарню, живий ще був, далі вони не знають, що з ним. Мали надію, що вижив, адже повідомлення від командира не надходило, а оскільки не дзвонять - живий. Це була п'ятниця, в суботу ми дізналися що він в Дніпрі в Мечникова, родич поїхав туди, бачив Олександра - він був в реанімації після операції на голові. В понеділок я (дружина), і мама - ми були у Дніпрі.

Сказати що ми відчували це нічого не сказати, побачивши Олександра в нас були сльози.

Він отримав бойове осколкове проникаюче діаметральне рикошетне черепно-мозкове поранення голови. Забій головного мозку. Йому зробили операцію, але осколок не дістали. В Дніпрі він знаходився 2 тижні.Тоді його перевезли до Києва, в реанімації він був ще 2 тижні, його перевели з реанімації в палату, ніби все налагодилося, але він не розмовляв, як виявилося цьому була причина - гематоми 2 шт. Їх видалили і Олександр почав говорити по одному слову, поступово і реченнями, реабілітологи займалися з ним, він почав ходити з 4 опорною палицею і говорити. 4 вересня ми приїхали додому, де на нас чекав синочок.

Ми тиждень були вдома, тоді поїхали на реабілітацію в Луцьк. Надовго ми там не затрималися, усього на 2 тижні, через те, що нас волонтери забрали в Іспанію на реабілітацію. Ми жили всі разом - Олександр я і син, Олександра забирали на реабілітацію, а ми чекали на нього. В Іспанії в нього ще сталася епілепсія від травми.

Пробувши пів року в Барселоні, ми повернулися додому. Але теж, пробувши вдома тільки 2 тижні, ми поїхали на реабілітацію в Модричі. Там нам дуже сподобалось, бо реабілітація допомагала, Олександру ставало краще. Тому я і знайшла ваш Фонд. Але ми вирішили поїхати додому відпочити та, випадково потрапивши до лікаря, в Олександра виявили аневризму мозку, зробили операцію на аневризму, стан Олександра трішки погіршився. 

Фонд "Після Служби" не відмовив нам в допомозі та оплатив 18 днів реабілітації. Тому ми знову поїхали в Модричі, за що вам щиро дякуємо, це допомогло Олександру відновитися. Це дуже важливо для наших хлопців."

Ветеранський фонд дякує всім, хто допомагав цій родині. Завдяки небайдужим ми можемо пишатись цією незламною сім’єю.

28 серпня 2023
Донейт