Реабілітація для військового Андрія з травмою спинного мозку

Реабілітація для військового Андрія з травмою спинного мозку

Андрій з 2010 року проходив службу у ЗСУ, Прикордонній службі, органах внутрішніх справ України. Повномасштабне вторгнення зустрів, перебуваючи на посаді старшого інспектора з обігу зброї. В лютому 2023 року пішов добровольцем в штурмовий підрозділ новозформованого полку «Сафарі».

Воював на Бахмутському напрямку. Має нагороду «Срібний хрест» від Валерія Залужного за успішне планування і реалізацію завдань під час керування особовим складом в бою.

Двічі отримував поранення біля села Кордюмівка Бахмутського району Донецької області. Останнє, 20 жовтня 2023, тяжке навіть за кваліфікацією поранень: один уламок пройшов через око, застряг в черепі, де й знаходиться; один – у лівому плечі й досі є в тілі; два – у правій нозі; ще один уламок пройшов через шию до грудного відділу хребта, зломивши 2-й та 3-й хребці, пошкодивши тверду оболонку хребта. Саме цей уламок спричинив параліч нижньої частини тіла. Його майстерно видалив зі спинномозкового каналу нейрохірург Овчаренко Д.В. в Дніпровській лікарні Мечникова.

Перші три місяці після поранення були дуже важкими як у фізичному, так і психологічному стані. Проте, боротьба продовжується і жага жити мотивує відновлюватись. Є результати і лікування, і роботи реабілітологів, і власних зусиль. За 7 місяців лікування та реабілітації з’явилася ледь помітна чутливість в ногах та м’язах. Відновилася сила в пораненій руці.

Реабілітація триває. Вдома на захисника України чекають дружина та два сина. Весною Андрій провів місяць в Латвії. Зараз лікарі реабілітаційного центру в Одесі запевняють, що Андрій, маючи неповний перелам спинного мозку, має всі шанси повернутись до ходьби і функціональної незалежності. Для цього потрібні велика робота, час і гроші. Орієнтовна вартість реабілітації - 80 тисяч гривень за місяць.

Підтримайте українських ветеранів благодійним внеском за посиланням.

Більше – у розділі "Результат".

27 червня 2024
Донейт