Чим творчі майстер-класи корисні для військових і ветеранів?

Терапія мистецтвом, або арт-терапія, - визнаний спосіб покращення психічного стану. Особливо для тих, хто має травматичний досвід та неопрацьовані емоції.

Фонд «Після Служби» робить все, щоб принести в життя ветеранів, військових та членів їх родин виключно позитивний досвід. А арт-терапія – в переліку методів психотерапії, затверджених на державному рівні для роботи з військовими.

Цей метод показав свою ефективність у роботі з симптомами ПТСР, депресивними і тривожними розладами, реакціями на важкий стрес і розладами адаптації.

Чому ж варто відвідати наші творчі майстер-класи?

По-перше, заняття творчими ремеслами допомагають відволіктися від повсякденних проблем, зняти напругу та стрес. Концентрація на творчому процесі сприяє релаксації та заспокоєнню.

По-друге, це покращення соціалізації. Наші майстер-класи – це середовище для спілкування та взаємодії, формування відносини, підтримки та відчуття спільності. Сюди приходять військові, ветерани, волонтери і їх сім’ї, завдяки чому створюється знайома і безпечна атмосфера «серед своїх».

По-третє, через мистецькі практики люди можуть виражати свої почуття та емоції, які важко передати словами. Це особливо корисно для тих, хто переживає емоційні труднощі або травму.

Ну і, нарешті, ми вже не раз перевірили, що створення чогось власноруч викликає почуття захвату і задоволення. Наші майстер-класи відволікають від буденності та переключають на світ творчості принаймні на кілька годин.

Реєструйтесь на майстер-класи і творчі зустрічі, ставайте частиною нашої спільноти і дозвольте подарувати вам виключно приємні емоції!

27 червня 2024
Донейт