Вистава PlayBack театру

Вистава PlayBack театру

Що таке плейбек театр і як він допомагає пережити травматичний досвід?

Під час виступу PlayBack театру у нашому офісі Фонду «Після Служби» 23 квітня 2023, наші гості мали можливість ділитися своїми почуттями та історіями, пов'язаними зі службою у зоні бойових дій. Актори, в свою чергу, показували ці історії у своїй інтерпретації, допомагаючи глядачам зрозуміти та відчути емоції, пов'язані зі службою.

Як це працює?

Принцип плейбек театру - це театральна техніка, що полягає в тому, що актори створюють живу імпровізаційну виставу, побудовану на історіях, які розповідаються глядачами. Цей підхід до театру був розроблений в 1975 році й вважається формою театру співпраці. Вистава створюється на ходу: глядачі запрошуються розповісти історії зі свого життя, актори слухають й відтворюють їх на сцені, використовуючи різні техніки, такі як міміка, жести, музика й танець. Вони також можуть поставити питання, щоб краще зрозуміти історію, або запропонувати власні інтерпретації.

Плейбек театр може бути використаний для різних цілей, таких як створення форуму для діалогу та співпраці, сприяння комунікації й розвитку креативності. У плейбек театрі немає скрипту або заздалегідь підготовлених дій. Все, що відбувається на сцені, є результатом творчого процесу, у якому беруть участь глядачі, актори й режисери. Це робить плейбек театр унікальним досвідом для всіх учасників вистави.

На відео ви можете побачити одну із замальовок від акторів театру Дежавю Плюс. Ірина та Олексій завітали до нас подивитись вистави та познайомитися з нашим Фондом. Вони розповіли про це головному режисеру театру Володимиру Савінову, сказали, що хотіли б познайомитися із "Після Служби", а також відчувають цікавість до самої форми заходу (театру) і як це обіграли актори - дивіться на відео.

PayBack театр - це не просто театр, у рамках співпраці з "Після Служби" актори використовують театральні техніки, щоб допомогти учасникам війни і їхнім родинам подолати травми та інші відчуття, пов'язані зі службою у зоні бойових дій та чудовим інструментом для учасників поділитися своїми емоціями, подивитися на ту чи іншу ситуацію під іншим кутом зору.

Таким чином, театр стає чудовим інструментом для підтримки ветеранів та забезпечення їхнього повернення до цивільного життя.

Наступний виступ запланований на 28 травня (неділя) з 15 до 17 в офісі "Після Служби" за адресою місто Київ, вул. Почайнинська 25/49а (вхід у двір).

Реєстрація за посиланням

28 квітня 2023
Донейт