Ньюз-лист за Січень 2023

Шановні друзі «Після Служби»!

До Вашої уваги, ньюз-лист від Лютого 2023.

Трохи про нас

Досвід говорить, що повернутися до цивільного життя нелегко. Ветеранам часто буває складно просити про допомогу, їм бракує інформації та знань, як скористатися відповідними місцевими, національними й міжнародними ресурсами, призначеними для надання їм підтримки.

Повернення до цивільного життя означає кардинальні зміни. Ветерани зіштовхуються з проблемами адаптації до цивільної робочої культури й інституцій, необхідності підвищення кваліфікації, набуття відповідного професійного досвіду, а також пошуку шляхів використання старих навичок для орієнтації в цивільному житті.

Тому ми започаткували діяльність "Після Служби" у 2022 році.

«Після Служби» — українська неурядова організація, орієнтована на підвищення якості життя українських ветеранів. Наш колектив очолює український ветеран та складається з українських ветеранів та українців, що присвятили себе підтримці наших захисників.

Наша мета

Українські ветерани боронили свої домівки, сім'ї та вільний світ від тиранії. Вони проливали кров для захисту, а деякі з них пожертвували своїм життям.

Українські ветерани заслуговують на підтримку, яка допоможе їм досягти успіху, покращити рівень життя після служби й знизити ризик самогубств.

Ми маємо шляхи реалізації, як покращити якість життя ветеранів: 1) залучення мікрогрантів на потреби, що вплинуть на якість їхнього життя, 2) забезпечення органічної інтеграції українських ветеранів в суспільство, 3) залучення українських бізнесів, що мають змогу працевлаштовувати ветеранів та адаптувати їх у трудових колективах.

Дещо з нашої роботи

Захисник Маріуполя, після поранення та полону

Поки захисники Азовсталі та Маріуполя тримали оборону, вся Україна та весь світ спостерігали за новинами з болем в серці за їхньою мужністю.

Наша команда підтримує одного з цих героїв. Цей захисник був важко поранений під час битви при Азовсталі, а також утримувався в полоні як військовополонений. Після повернення, він переніс кілька критичних операцій після отриманих травмувань і все ще бореться за свій зір. До лютого 2022 року він працював на заводі «Азовсталь».

Наступним кроком захисник хотів спробувати себе в сфері IT. Наша команда допомогла цьому герою вирішити певні формальні проблеми і фінансувала його перший курс програмування front-end розробника і курс англійської мови. Ми продовжуємо працювати з роботодавцями, щоб допомогти цьому герою знайти роботу в IT-сфері після завершення навчання.

Юридична допомога бійцю, пораненому в Донецькій області у травні 2022

Цей травневий вечір (2022 року) солдат запам'ятав на все життя, адже вмить його життя кардинально змінилося - він втратив слух та мову. “Це було в одному з населених пунктів Донецької області. О 20.15-20.30 год після авіаційного удару ЗСУ по ворожим позиціям, нам прилетіла відповідь, артилерія+реактивна система залпового вогню”.

Він втратив слух та мову, проте лікарі дають надію на відновлення. Під час проходження лікування, військовослужбовець звернувся до “Після Cлужби” з проханням допомогти отримати належні документи. Адже це складно зробити як через бюрократичні перипетії, так і через неможливість комунікувати (чути та говорити).

“Після Cлужби” залучили адвокатське об'єднання "VISIDE", які надають допомогу військовцю в отриманні всіх документів з частини для подання на одноразову грошову допомогу у зв'язку з інвалідністю, а саме: довідку про травму(оригінал), копію документів службового розслідування, довідку про безпосередню участь в бойових діях та грошовий атестат.

Вирішення питань здоров’я для двох Захисників Маріуполя/Азовсталі

Ці двоє хлопців звернулись до нас із схожими запитами, хоча, звичайно кожен із них має власну історію. Один із них пережив полон, проте обидва мають важкі поранення та ускладнення, що вплинули на слухову та нервову системи. А життя молодих хлопців, що втратили можливість чути, складно уявити, адже воно розділилось на "до" та "після". "Після Служби" знайшли чудову клініку в Києві з діагностики слуху для вирішення таких питань. Зараз українські захисник проходять діагностику для подальшого лікування.

Побудова спільноти підтримки та допомоги українським ветеранам

Наприкінці січня в нашій команді «Після Служби» відбувся захід з інтеграції громад з рядом організацій-партнерів, що займаються ветеранською діяльністю. Це була можливість зібрати разом добровольців, ветеранів, урядовців, комерційні компанії та неприбуткові організації. Разом обговорити нашу єдину мету: Поліпшення якості життя всіх українських ветеранів.

Ми обговорили багато важливих ветеранських питань, зокрема:

  • Як налагодити ефективну комунікацію між усіма учасниками спільноти, що допомагають вирішувати проблеми ветеранів
  • Важливі аспекти психологічної допомоги ветеранам та потреба у модернізації погляду на психологічні проблеми у суспільстві
  • Необхідність та складнощі в реабілітації, нейрореабілітації та реабілітації нервової системи в Україні
  • Можливості протезування військових в Україні та за її межами
  • Потреби та можливості протезування та хірургії для військових та цивільних із важкими щелепно-лицьовими травмами, адаптація до життя
  • Юридична підтримка військових та ветеранів в Україні
  • Діяльність ветеранів-підприємців та кейси успішних проєктів.

Як можна допомогти?

Розкажіть знайомим ветеранам про нашу роботу. Для отримання інформації посилайтесь на наш веб-сайт.

Поділіться своїм досвідом або часом у якості волонтера. Потреба реальна, адже війна триває! 1500000 українських ветеранів буде після перемоги в останній фазі російської військової агресії. Натисніть тут, щоб зв'язатися з нами

Розповсюджуйте інформацію про важливість піклування про українських ветеранів. Допоможіть нам розповідати нашу історію через соціальні медіа, підписавшись на сторінки "Після Служби" у Facebook, Instagram, YouTube та LinkedIn

Наша організація називається «Після Служби». Проте, є багато з наших друзів, наша сім'я, наші брати та сестри по зброї, які не «Після Служби», вони перебувають на службі… захищаючи Україну. Давайте разом допомагати тим, хто захищає всіх нас і забезпечити нашу можливість жити як вільний народ.

Разом до перемоги!

Слава Україні!

2 лютого 2023
Донейт