Відбувся The 2024 Cipher Brief Kyiv Economic & Security Forum

Відбувся The 2024 Cipher Brief Kyiv Economic & Security Forum

5 квітня 2024 року в Києві відбувся The 2024 Cipher Brief Kyiv Economic & Security Forum. Ця конференція зібрала бізнесменів та експертів з національної безпеки США і представників українського уряду, недержавних організацій та бізнесу, з метою зміцнення безпеки та стабільності в Україні.

Ветеранський блок «A Reminder of What Ukraine is Sacrificing for its Freedom» (« Нагадування про те, чим жертвує Україна заради своєї свободи»), який модерував засновник фонду «Після служби» Едвард Маршалл, був присвячений актуальним проблемам, з якими стикаються ветерани зараз та які їх можуть очікувати в майбутньому.

Гостями блоку стали народний депутат України, кіборг Донецького аеропорту, діючий військовослужбовець, секретар Парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, полковник Роман Костенко, членкиня наглядової ради благодійного проєкту “Серце Азовсталі” Наталія Ємченко, українська військовослужбовиця, парамедик, волонтерка Тайра (Юлія Паєвська) та директорка благодійного фонду “Після Служби” Юлія Гончарова.

Також на конференцію наш Фонд і благодійний проєкт “Серце Азовсталі” запросили ветеранів, якими ми опікуємося.

Наталія Ємченко розповідала про комплексну допомогу, яку надає “Серце Азовсталі” захисникам гарнізону «Маріуполь».

Тайра в своїй промові озвучила наратив, що «в Європі і Америці люди втомились від нашої війни», і додала: «Зрозумійте, коли ми закінчимося, то катівні Донецьку прийдуть у ваші міста, і вам це не сподобається. Щоб цього не сталось, ми платимо своєю кров'ю, а ви можете допомогти нам грошима і зброєю»

Юлія Гончарова говорила про діяльність і напрямки роботи фонду «Після служби», підкресливши, що особиста місія всіх членів нашої команди - щоб ні один/одна захисник/захисниця, які повертаються зі служби або йдуть на службу, не боялись, що вони залишаться на самоті зі своїми проблемами після поранення або в разі нещасного випадку членів родини.

Цю думку підтримав і Роман Костенко, додавши «суспільство має розуміти, що з цієї війни повертаються 20річні ветерани, повністю вигорівші всередині, які були героями на війні, проте не знають, як їм далі жити».

Спільною думкою пані Юлії і пана Романа стало те, що необхідно виховувати наше суспільство, щоб зустріти таку величезну кількість ветеранів, яка нас очікує. Навчити суспільство комунікувати, а не примушувати ветеранів і захисників підлаштовуватись під суспільство.

Підсумовуючи ветеранський блок, Едвард Маршалл висловив важливу думку: «Якщо ми не будемо вкладати гроші в допомогу ветеранам, то здобувши перемогу, ми втратимо мир».

Щиро дякуємо всім учасникам, спікерам та організаторам за створення платформи для діалогу та співпраці!

Особлива подяка спікерам ветеранського блоку за висвітлення проблем ветеранів.

Нехай наша спільна робота сприяє миру, стабільності та процвітанню України.

9 квітня 2024
Донейт