Команда Фонду «Після Служби» з гордістю і радістю зустрічає делегацію ветеранів з США і Данії

Команда Фонду «Після Служби» з гордістю і радістю зустрічає делегацію ветеранів з США і Данії

Команда Фонду "Після Служби" з гордістю та радістю прийняла делегацію ветеранів з Сполучених Штатів Америки та Данії. Разом ми провели поїздку Україною, відвідавши різні заклади та пам'ятні місця.

Наші почесні гості, серед яких зокрема:

Леннарт Далл - військовий армії та флоту Данії (у відставці), віце-голова, Danish Wounded Warriors (Veteranskytterne).

Семюел «Sam» Гартвелл - полковник армії США (у відставці), Вест-Пойнт '81. Волонтер гуманітарної допомоги та працівник в PolyTrauma.org в Україні. 

Ернест Дж. (E. J.) Герольд - полковник армії США (у відставці), Вест-Пойнт '81. Колишній заступник помічника Генерального секретаря НАТО (співголова Робочої групи Україна-НАТО). Нагороджений (2018) Знаком подяки РНБО І ступеня Секретарем РНБО, та Українською медаллю «За розвиток військового співробітництва» Міністром оборони України за розвиток співробітництва Україна – НАТО.

Ніколай «Blue eyes» Фредеріксен - офіцер данської поліції. Колишній данський водолаз і член спецвійськ Данії.

Фін Варбург - колишній службовець Данської армії, головний лікар, хірург-ортопед, займається підтримкою ветеранів.

Стів Вільямс - підполковник армії США (у відставці), Вест-Пойнт '82. Голова Міжнародної коаліції ветеранів (VCI). 

У місті Києві наші гості побували в центрі протезування "Стеценко", де зустріли надзвичайно міцних та відважних людей, які проходять важкий шлях реабілітації. Про стан протезування в Україні гостей особисто проінформував керівник центру, інженер-протезист, сертифікований протезист-ортезист за досвідом понад 30 років Олександр Стеценко.

Також у місті Ірпінь познайомилися з діяльністю центру медичної реабілітації "NextStep Ukraine", де нас зустріла представниця центру, наша надійна партнерка Тетяна Грубенюк.

Проте наша подорож була не лише про відвідування медичних закладів. Ми зустрілися з героями Ірпеня, які в перші дні вторгнення ворога вчинили несподіваний для російських військових супротив і не допустили їх просування до столиці.

Пам'ять про загиблих була вшанована поблизу меморіалу в Бучі. Також ми відвідали виставку "Обличчя геноциду" в меморіальному центрі Голокосту "Бабин Яр".

Обмін досвідом та знаннями між українськими та іноземними ветеранами став особливо цінним аспектом цієї зустрічі. Наші гості відзначили відданість українських захисників та підтримали їхній шлях до перемоги.

Надзвичайно цінними стали слова одного з ветеранів з Данії: "Весь світ має об'єднатися та допомагати Україні, адже ми всі маємо одного спільного ворога".

Чернігів також був у списку наших зупинок. Ми зустрілись з організаціями міста, які працюють з ветеранами та членами їх сімей: БФ "Синій Птах Чернігів" та ГО "Ветеранська спільнота України "Серцевір".

На центральній площі Чернігова ми побачили наслідки ракетного удару, який став трагічним, 19 серпня в драмтеатр міста прилетіла російська ракета та забрала життя 7 людей та більше 150 травмувала.

Директор чернігівського стадіону Андрій Волков розповів про функціонування стадіону до повномасштабного вторгнення:

"1250 спортсменів віком 5-21 років на олімпійському рівні підтримували рівень за 4 видами спорту: важка атлетика, легка атлетика, бокс, футбол. На базі стадіону тренувався футбольний клуб "Десна", який виступав у прем’єр-лізі України. А 11 березня 22-го року ворог скинув на нас 8 фугасів по 500 кілограмів… Стадіон перестав існувати".

Ми також відвідали один з полігонів, де новобранці навчаються в умовах, максимально наближених до реальних. Розмови з військовими дали можливість поділитися досвідом та здобутками, адже чимало наших військовослужбовців проходили тренування закордоном.

У Львові гості відвідали медичні центри, де проходять лікування та реабілітацію поранені воїни. Одним із закладів, які ми відвідали, став Національний реабілітаційний Центр "Незламні".

У цьому центрі ми зустрілися з директоркою з розвитку Першого медоб’єднання Львова, керівницею проєкту «Незламні» Іриною Заславець та пораненими ветеранами, які перебувають на лікуванні.

Кожен ветеран висловив свою щиру подяку іноземним колегам, а іноземні гості підкреслили, що для них важливо, щоб ветерани Європи та Сполучених Штатів об'єднувалися, мали можливість спілкування та відчували єдність та підтримку.

Іноземні ветерани вкотре висловлювали захоплення як колегами - українськими військовими, так і мужністю та витримкою цивільних громадян. А ми дякуємо щиро за підтримку і допомогу в нашій боротьбі за свободу.

Висловлюємо подяку та вдячність нашим партнерам:

Благодійний Фонд СИНІЙ ПТАХ Чернігів

Ветеранський простір 'Серцевір'

Veteranskytterne

Захисники Ірпеня

Центри протезування, ортезування та реабілітації "Без обмежень"

Next Step Ukraine

Стеценко Центр протезування


24 серпня 2023
Донейт