Розкриття Терапевтичного Мистецтва Гончарства - Майстер-клас від Фонду "Після Служби" у співпраці з майстернею Dovgan-Art 22.07.2023

Розкриття Терапевтичного Мистецтва Гончарства - Майстер-клас від Фонду "Після Служби" у співпраці з майстернею Dovgan-Art 22.07.2023

Мистецтво гончарства довело свою цілющу та творчу силу для багатьох, і це відображено в спільному проєкті Фонду "Після Служби" та майстерні Dovgan-Art.

Наш друг та партнер - Володимир Довган, ветеран АТО, який відважно брав участь у бойових діях у 2015-2016 роках. Адаптація до цивільного життя була для нього викликом, але завдяки невтомній підтримці дружини та його захопленню гончарством, він знайшов внутрішню гармонію. Сьогодні він розвиває свою студію "Dovganartceramic", де проводить майстер-класи з гончарства для цивільних та військових. Він називає це способом арттерапії. Під час інтенсивних бойових дій, Володимир відвідував військових у лікарнях, приносячи з собою гончарне коло для створення глиняних скульптур разом з бійцями. Основною метою цих занять було навчити учасників мистецтва гончарства та надати їм можливість створити власні глиняні вироби під керівництвом досвідченого гончаря.

Володимир Довган з великим ентузіазмом поділився історією гончарства, важливими техніками та основними кроками у роботі з глиною з гостями та учасниками нашого майстер-класу. Він детально пояснив правильний спосіб зволоження та обробки глини, створення форм і процес виготовлення виробів на гончарному крузі. Після теоретичної частини кожен отримав свою порцію глини та можливість використовувати гончарне коло, де пан Володимир особисто допомагав кожному учаснику створити неповторний виріб. Учасники створили різноманітні тарілки, які пізніше розмалювали.

Цей майстер-клас створив не тільки можливість вивчити новий вид мистецтва, а й дозволив відпочити від повсякденних справ та розслабитися.

Завершивши майстер-клас, учасники залишили свої вироби для висихання та обіцяли поділитися своїми результатами після випалу. Ця неймовірна співпраця відбулась завдяки терапевтичній силі мистецтва, й гостинності та запрошенню від пана Володимира та майстерні «Dovganartceramic».

24 липня 2023
Донейт